Bloggen

Anpassa din klädsel

Att ha ett eget företag innebär ofta mycket möten med olika personer som kan hjälpa dig eller som är intresserade av att köpa din tjänst eller produkt. I dessa fall har utseende betydelse eftersom det är det första intrycket någon får av dig. Och om du möter någon i professionella sammanhang är det kanske inte passade att komma till mötet i en gammal t-shirt och ett par slitna jeans. Tack vare sociala medier och internet går det att kolla upp vad den du ska ha möte med brukar klä sig i. Dock är det viktigt att komma ihåg att internet inte alltid är sanningen och att det kanske inte finns så mycket information om personen i professionella sammanhang. Men är du osäker så kan du alltid ha på dig kläder som går att både klä upp och ner.

Kör på något klassiskt

Om du är osäker på vad det är för klädkod på det möte du ska delta i är det bäst att köra på ett säkert kort. Men du ska fortfarande inte ha kläder som du inte tycker om på dig. Du ska vara bekväm och känna dig snygg – då presterar du bäst.

Men ett säkert kort är exempelvis vita herrskjortor, ett par kostymbyxor eller lite finare chinos och en kavaj som du kan klä upp eller ner outfiten med. En skjorta kan du även vika upp i ärmarna så att det ser lite mer “ledigt” ut om personen du ska ha möte med själv har den stilen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *