Bloggen

Håll dig aktiv och slipp ta karensdagar

Sjuka blir vi såklart alla någon gång och vinterhostan, svår halsbränna eller magkatarr kan faktiskt påverka din arbetsdag och i värsta fall måste du också bli sängliggandes och får då ta ut karensdag eller sjukdag. Men det finns också mycket som du själv kan göra för att få en bättre hälsa överlag och flera knep gör att du kan boosta ditt immunförsvar för att förkylningarna inte ska komma lika frekvent.

Hitta en träning som du tycker om

Att träna regelbundet kommer att ge dig mängder av fördelar. Inte bara kommer du bli starkare och få mer energi, du kan också hålla dig mer frisk och minska sjukdagarna. Motion får dig i balans och din mage kommer att bli mer regelbunden och ditt immunförsvar kommer att stärkas. En adderad bonus är också att din mentala hälsa kommer att bli bättre, du får mer gjort på jobbet och kommer att få en mer balanserad vardag. Så hitta en träningsform som du tycker om och börja träna mer för att hålla dig frisk!

En varierad kost

Sedan har vi såklart också maten. Den spelar också in för hur frisk du kommer vara och kommer påverka både kroppen och ditt välmående. En varierad kost rekommenderas, då detta ger dig ett mer balanserat intag av alla aminosyror och vitaminer som du behöver för att hålla dig frisk. Det kan också vara värt att testa dina värden och därmed se om du kan behöva komplettera med ett kosttillskott. Investera i dig själv och du kommer att förbättra din hälsa överlag och må bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *